Det är lördag! Det är svampsäsong! Och i torsdags käkade jag en riktigt klichéartad höstmiddag med två gullos jag känner. Vill ni se? Aa okejrå. Vi var hemma hos Hanna. Vi har känt varandra sedan bloggarnas begynnelse! Jag hade köpt med mig trattkantareller som Moa rensade mödosamt. Alltså helt bisarrt noga, det var rofyllt att bara glo på hur hon minutiöst borstade bort mossa från hattarna och skar bort ändarna. Hanna och jag hade andra uppgifter. Jag roddade runt såklart. Jag tar ohejdat för mig i folks kök, letar hellre än att fråga. Rödvin och chips till matlagningen givetvis. Detta blev det!!! Trattkantarelltoast <3 Fy satan vad gott. Gör typ såhär till tre stora toasts: Fräs de rensade trattkantarellerna (typ 700 g) i torr panna tills de har krympt och vattnet har dunstat bort Tillsätt 1 finhackad gul lök och 2 vitlöksklyftor och fräs alltihop (löken ska bli genomskinlig) i en stor klick smör (vi tog mjölkfritt margarin) I med 2 dl matlagningsgrädde (vi tog havre) Tillsätt sedan grönsaksbuljong efter smak, en skvätt soja, en skvätt vitt vin, salt, peppar och färsk hackad persilja Rosta surdegsbröd, klicka på svampstuvningen och servera med hackad persilja på toppen! Älskar denna mat så mycket :'''') Jo just det, vi gjorde suppe också. Jordärtskockssoppa! Svinenkelt: Hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs genomskinliga i olja i en kastrull. Skala 500 gram jordärtskockor och 3 potatisar. Dela i mindre delar. Lägg i kastrullen och täck med vatten. Ös på med 2 dl matlagningsgrädde, 2 dl vitt vin, grönsaksbuljong, lite soja, salt, peppar och persilja. Koka tills kockor+potatis har mjuknat. Mixa ihop! Så mysig kväll <3 Rekommenderar samtliga att göra något liknande.