Jag gjorde fläskpannkaka i helgen, på mammas ägg. Jag är uppvuxen på ugnspannkaka med sylt och tycker att det är en av de absolut tryggaste rätterna man kan göra. Egentligen ska man göra den i en långpanna (då blir den bara ett par centimeter tjock, lite frasig på toppen och len inuti), men jag fick för mig att göra den i en ugnsform och då blev den tjockare och stabbigare. Så. Jag rekommenderar långpannan till detta. Fläsk??? tänker ni kanske. Mm, den här är gjord på vegobacon. Jag har varit djupt skeptisk mot just vegosubstitut till just bacon, känns som dömt att misslyckas och då skiter jag hellre i bacon helt och hållet, men jag blev SÅ glad när jag testade den här produkten. Ser ju verkligen vidrigt ut, men lovar, det är jättegott. Stek Eldorado vegobacon i massa olja och separera bitarna från varandra allt eftersom. Blev helt till mig när jag smakade på resultatet. Går att knapersteka, eller ha lite tuggigare. Plus är billigt! 18 spänn tror jag att ett paket kostar. Gav en bit till Johan direkt från stekpannan och vrålade: CARBONARA! Han tyckte också att det var gott, han som äter kött. Obs. Receptet på fläskpannkakan hittar du här. Men du byter alltså ut fläsksvålen ://// mot detta bacon gjort på hederligt veteprotein. Jag rårörde lingon till min pannkaka. Rårörda lingon är allt.