Fick en idé om att blogga varje dag den här veckan. Kanske lite trevligt nu när så många är hemma om kvällarna och gör absolut ingenting? Eller så har jag hybris ... 😊 Jag efterfrågade önskeinlägg på Instagram (heter @florawis där men det vet du kanske) och flera önskade en veckomatsedel. Vad tror du om något sånt här? Måndag: Hummusfat i flera lager med saffranshalloumi, granatäpple och myntaolja á la Tuvessonskan. Inte provat men hallå, saffranshalloumi?! Taget. (Foto: Julia Tuvesson) Tisdag: Gnocchi med svamp, råstekt blomkål och salvia. Går fort (köp färdig gnocchi och stek den i panna i stället för att koka den) och är så så gott. Salvia ♥ (foto: Coop) Onsdag: Rostad tomatsoppa med tortellini (eller ännu hellre – med risoni i, och fetaost på toppen). Jag har inte testat just det här receptet men det är snarlikt den soppa som jag gör själv. Rosta några vitlöksklyftor ihop med soppan i ugnen ihop med tomaterna, med skal och allt, och tryck ut det mjuka vitlöksinnanmätet i kastrullen sen, innan du mixar. På så vis bränns inte vitlöken vid. (Foto: Coop) Torsdag: Krämig polenta med svamp och aubergine. En favoriträtt! Jag utgår från det här receptet, men adderar mer mjölk, olivolja och citronzest. Toppar med ugnsrostad aubergine i tjocka skivor och vitlöksstekta skogschampinjoner (eller varför inte trattkantareller!). Polentan ska vara riktigt mjuk och krämig, absolut inte stabbig, så tillsätt mer vätska om det behövs. Fredag: Grönkålspasta med ricotta och gröna ärtor, recept av Sofia Wood. Har ätit den här rätten tre gånger på två veckor. Så god. (Foto: Sofia Wood) Lördag: Bibimbap med vitlöksstekt svamp, tofu, picklad gurka etcetera etcetera. Söndag: Äsch, middag kan du hitta på själv men jag är sugen på att göra det här bananbrödet, är inte du? Bananbröd på svart sesam och vallmo med choklad och dulce de leche, recept från Sofia Wood. (Foto: Mira Wickman) Skicka gärna receptlänkar i kommentarsfältet på sånt som du lagar ofta just nu. Kram hörs i morgon!