För ett par timmar sedan vaknade jag upp hemma i Stockholm efter en veckas cykelsemester på Gotland. Det första jag gjorde var att dra på mig kläder och promenera bort till mataffären för att handla frukostingredienser. Vi har ätit havregrynsgröt på spritköket hela veckan, men idag var det alltså dags för en ordentlig söndagsfrulle. Hurra! Bananpannkakor med ricotta, citron och blåbär Till två hungriga personer behöver du: 2 stora, mogna bananer (ju fläckigare desto sötare och godare) 3 ägg 2 dl havregryn 1 krm bakpulver saft och zest från 1 citron 250 g ricotta (hälften till smeten och hälften till servering) 1 nypa salt kokosolja eller valfritt fett att steka i Servera med: ricotta blåbär lönnsirap citronklyftor Gör såhär: Mixa samman hälften av ricottaosten med resten av ingredienserna. Stek pannkakorna på medelhög värme i ordentligt med fett (0,5 dl smet per pankis brukar vara bra - jag steker 3 åt gången i samma panna). Vänd dem när de blivit prickiga på ena sidan. Servera med ricottaost, blåbär, lönnsirap och citronklyftor. Ät upp och hör änglarna sjunga! Fler pannkaksrecept: Bananpannkakor Rödbetspannkakor Translation: Banana pancakes with ricotta, lemon and blueberries For two hungry people, you'll need: 2 large, ripe bananas 3 eggs 0,8 cup rolled oats a pinch of baking powder juice and zest of 1 lemon 250g ricotta (half for the batter and half for serving) 1 pinch of salt coconut oil or frying fat of your choice Serve with: ricotta blueberries maple syrup lemon wedges Mix together half of ricotta with the rest of the ingredients. Fry the pancakes on medium heat. Turn them once they have spots on one side. Serve with ricotta cheese, blueberries, maple syrup and lemon wedges.