Jag lagade stora mängder spenatsoppa igår. Här är receptet (ca 8 portioner): 1 kg fryst spenat 1 msk smör 4 msk hackad gräslök 6 msk vetemjöl 1,5 l vatten 5 msk ekologiskt buljongpulver (så mycket bättre än buljongtärningar fullproppade med E-ämnen, vi har en burk från Renée Voltaire) 1 dl grädde 3 krm riven muskotnöt (viktigt!) salt och peppar ägg 1. Koka äggen. 2. Tina upp spenaten i lite vatten på spisen. Tillsätt smöret och gräslöken. Pudra över vetemjölet. 3. Häll på vattnet, tillsätt buljongpulvret och låt puttra under lock i 15 minuter. 4. Rör i grädden, smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Lägg i ägghalvorna och ät med knäckebröd! Mycket mycket smakligt. Translation: Spinach soup. Translate the recipe here.