När jag skrev ett inlägg om mina bästa mathacks så kontrade ni med en jäkla massa bra tips! Många av dem handlade om FRYSEN. Detta underbara skåp eller fack som (visserligen alltid frostar igen hos mig för att jag glömmer stänga den) man borde använda ännu mer. Här är era 13 bästa fryshacks. Många är lika varandra, men jag tänker ändå att detta är en påminnelse om att vi inte ska slänga ätbar mat. Släng. Inte. Mat. Okej bra. Recept: Minestronesoppa. 1.Sätt en fryspåse runt ditt öppnade glasspaket så bildas inte lika många iskristaller = smaken håller längre! 2. Använder ofta bara en halv gul lök när jag lagar mat. Hackar då även andra halvan och fryser in så slipper man ha en halv lök som blir dålig i kylen + man slipper hacka lök nästa gång man behöver en ? 3. Ha en burk i frysen som du river ner det sista av osten i (det som inte går att hyvla). Inget släng och har alltid fryst riven ost i frysen! ? 4. Om bananen är brun: skiva och frys, perfekt nästa gång du är sugen på smoothie! Recept: Min standardsmoothie 5. Frys allt och släng INGET. Saker som kan frysas: tofu, sylt, äppelmos, ris, pasta, ingefära, havre/sojamjölk, vinslattar (guld att ha i grytor!!). Och typ alla grönsaker. Bara att skala, skiva, koka i lättsaltat vatten några minuter – frys sen! Blir som sånna påsar man köper med färdigfryst, asbra att slänga i wok! Btw!!! SLÄNG FÖR GUDS SKULL INTE BLADEN PÅ BLOMKÅLEN!! De är asnyttiga och skitgoda att steka eller ha i gryta. Mycket likt typ spetskål/Pak choi (som är asmycket dyrare hihi). 6. Blir det kaffe över? Häll upp i iskuber, ställ i frysen och använd till iskaffe/drinkar. 7. Lägg lite blött hushållspapper runt dricka du vill få kyld i kylen, blir kall dubbelt så snabbt. Recept: Vegansk "Bouillabaisse/fiskgryta" 8. Köp ”färska” frysta kryddor. Finns i smååå kartonger i frysdisken. Toppen om man inte tror man kommer äta en hel färsk kryddkruka + MKT billigare. 9. Frys in hackad chili om det blir över. 10. Frysdisken! Ha alltid frysta grönsaker och örter hemma så har du halva maträtten klar. Plus miljövänligare än att handla färskt mitt i vintern. 11. Släng inget skal!! spara skal och stumpar från grönsaker i en låda i frysen. när du har tillräckligt mycket: KOKA BULJONG!! bara stek i lite smör och sedan på med vatten och låt koka. sila sen. typ allt som annars hade slängts går att använda!! detta tycker jag är gott: sparrisstumpar, lökskal, morotsskal, rotselleriskal, salladslöksstumpar, stjälkar från persilja, basilika, timjan, rosmarin osv. sjukt mycket godare än buljongtärningar + kostar 0!! 12. Färsk pasta går utmärkt att frysa in! Ofta kan det ju va extrapris på ”köp 2” och då kan man ba slänga in ena i frysen, och sen går det utmärkt att lägga dem direkt frysta i kokande vatten när man ska använda. Färskpasta e life asså tkr jag. 13. Köp stora knippen med färska kryddor när de är i säsong och billiga, frys in! Man får så mycket mer på det sättet än att köpa de små frysta kuberna. Glasnudelsallad