Ja. Mat äts. Johan lagade exempelvis saffransrisotto till oss. Med sparris och rostade mandlar. Hejsan svejsan. Jag fick ett bud med mat och gin från Smoky nordic coastal gin och lagade en rökig ginpasta med räkor. Smarr. Johan lagade Vegokäks quesadillas med guacamole och majs stekt med smör, chipotle och parmesan. Jag fick testa, oj ursäkta alla hårstrån, jag fick testa färsodlarnas nya produkt, gjord på sötlupin, åkerböna, gråböna och raps från svenska gårdar. Blev en bolognese! Borde ha stekt på färsen bättre innan i mycket smör men annars: god! Här är förresten det godaste receptet på vegetarisk bolognese. Johan lagade torskrygg med potuttis, sparris och skagenröra. Genidrag att ha skagen som sås faktiskt. Så gör hans göteborgsföräldrar ibland. Jag lagade spenatsoppa med tonfiskmacka. Pasta med tomatsås och burrata på toppen. Haricoverts med pecorino och citron som side. I fredags firade vi "en grej" samt våren och gjorde: plockmiddag. Frida Lunds underbara varma kronärtskocksgratäng, Williams bröd, chirre med gräddfil, tångkaviar, rödlök och dill, samt breadsticks, oliver och vindruvor. Jag har fått tillåtelse av Frida att lägga upp receptet här. Laga det, nästa gång ni gör plockmat! Drack ett underbart vin, från en låda jag köpte av Pompette. En helgfrukost. Ostmackor, kokt ägg och liten fransk yoghurt. Varför finns inte såna goda franska yoghurtar på alla matbutiker? Grr. En annan helgfrukost! Johan gjorde breakfast burritos med ägg, chipotlestekt potatis och säkert nåt annat. Så gott. Och fiffigt att man kan vika ihop burriton och försluta den genom att steka den vikta ytan!! Jag lagade smördegspizza (med tapenad, parmesan, taleggio, karamelliserad lök och soltorkade tomater) och fänkålssallad. Perfekt restmat. ♣ Har du ätit något extra gott på sistone? ♣ Läs också: Maten vi lagar – från butter masala till dillstuvad potatis Maten vi lagar – från laxpasta till dumplings