Mat har lagats. Johan och jag kör fortfarande på varannan middag-upplägget. Här är några rätter som har hamnat på våra tallrikar den senaste veckan: Den här rätten känner ni igen: Pangad potatis med örtig blomkål och chilibearnaise. Vi träffade ju Johans föräldrar i Skåne och då bjöd vi dem på det här. Gick hem! En annan dag lagade jag Annikas tacos. Majstortillas med rostad sötpotatis, stekt halloumi, avokadodressing, ruccula och fänkålssallad. Så sabla gott och lättlagat, alla måste prova. Samma dag som vi kom hem lagade Johan horpasta till oss, en typisk skåpmatsrätt: puttanesca. I tisdags bjöd jag på Vegokäks bönquesadillas. Enda skillnaden från receptet är att jag har lite ketchup eller tacosalsa i bönröran samt hackad färsk koriander. Serverade dem med smör- och parmesanstekt majs, limedressad avokado och utanför bild: chipotlemajonnäs. Världens bästa vardagsmat och en utmärkt matlåda! På onsdagen fick jag önska mat och då önskade jag pokébowl. Vi käkade den framför Sveriges mästerkock. Så tråkigt att x åkte ut, jag hejade på hen </3. En konstig sak med Mästerkocken är att den sänds kl 20. Alla vet att man blir hungrig när man tittar på matlagningsteve, därför borde programmet sändas kl 19 så att man kan käka medan man kollar (och slippa bli vrålis). I skålen: svartris, stekt lax med sesamfrön, avokado, majonnäs, rostad lök, inlagd ingefära och koriander. Och igår käkade vi polenta framför Wahlgrens värld och Gift vid första ögonkastet. Jag utgår alltid från det här receptet: Krämig polenta med rostade grönsaker, men tillsätter mer mjölk så att den blir ännu krämigare, samt citronzest. Toppar med vitlöksstekta skogschampinjoner och tjocka skivor av stekt aubergine, mer parmesan och hackad persilja, samt en liten fänkålssallad (tunt skuren/mandolinad fänkål blandas med olivolja, citronsaft, salt och peppar). Ikväll ska jag och Johan dricka negronis och titta på På spåret-finalen. En slags fredag! Tipsa gärna om recept i kommentarerna ♥ Läs också: Maten vi lagar – nio recept från den senaste tiden Maten vi lagar – från vodkapasta till den bästa efterrätten Maten vi lagar – från vegetarisk renskav till den godaste pizzan