TRUMVIRVEL! Ny inläggsserie här på bloggen! Jag är ju inte mästare på att stänga mina skåpdörrar. Ni brukar vara snabba på att kommentera det. Så nu introducerar jag en ny följetång: Bakom halvstängda dörrar (tack Ia för grafiken!). Ni ska få följa med in i olika skåp hemma hos mig. Mitt badrumsskåp, min garderob, min städskrubb och andra märkliga vrår där jag trycker in saker. Och så gör vi en inventering, helt enkelt. Rotar runt lite. Ser vad vi kan hitta. Välkommen hem till mig! Först ut är ... ... Kylskåpet! Dörren pryds av min snubbes gulliga feberfejs (tog bilden första helgen vi hängde) och en kylskåpsmagnet från Kroatien som han köpte där i somras, när vi precis börjat dejta. Vi pratade i telefon 2h om dagen under tiden han var där :-) hans kompisar älskade oss :-) Okej vi öppnar. Mitt kylskåp är väldigt ... märkligt just nu. Har ju varit bortrest över jul och inte hunnit handla ordentligt sen dess. Skyller på det. Ja. På översta hyllan har vi lite olika drycker. Små shots jag fick i något bud, en transbärsjuice som David och Maja hade som utblandning på min födelsedagsfest i september och en oöppnad limesaft man tydligen ska ha som drinkvirke. Här även lite olika burkar. Sambal oelek, tahini, kimchi (Johan lagade bibimbap till oss) och hoisinsås som Yrsa köpte en gång för hundra år sedan. Hallonsylt också, från när mina småsyskon sov över och ville ha "peanut butter toast". De åt dock inte av sylten. Besvikelse. Det där jordnötssmöret från Garant köper jag gång på gång på gång. Film i kylen också. För det är väl där man ska förvara den? En rulle till min Nikon FE och 20 polaroider som jag fick av Ia i julklapp. En aioli som Johan vispade ihop för typ en månad sen. Han provsmakade den i förrgår men var tvungen att spotta ut det i vasken. Jag sa PJÅSK och ställde tillbaka burken i kylen :) Uuuuursäkta tummen. Brände mig på spisen. Men okej. Här är en grej jag skäms över. Jag fick skitfina italienska delikatesser av Maja, David och Daniel på min födelsedagsfest i september. Jag har väntat på rätt tillfälle att äta dessa oliver men så ... (känsliga tittare VARNAS) ... möglade dem. Klassiskt </3. Nu kan man fråga sig varför jag inte gjort mig av med dem. Jo, det är för att en liten del av mig tänker att de kanske SKA se ut så. Det kanske är en speciell tapenad, typ? Jag har dock inte vågat öppna burken och kolla. Lever på hoppet. Vem har ställt honungen i kylen? JOHAAAAN *ropar på göteborska*. Fler burkar. Röd currypasta använder jag ofta i linsgrytor och kokosmjölksbaserade grytor och till livets gryta. Picklad ingefära brukar jag stoppa i mina vietnamesiska vårrullar. Köpte en stor burk på Kina Li i Skanstull. Soltorkade tomater-burken innehåller bara olja från tomaterna. Tänkte använda den i nån hummus eller dressing tänkte jag men det har ju inte hänt än om man säger så. Vego currytofu är någon slags "vegansk sill" som coop skickade som pressutskick. Inte hunnit smaka den sorten än, men har smakat de två andra (senap och skärgård) och de var goda! Några goda grejer. Pasta som jag, Johan, Maja och Johanna gjorde i helgen (it was wonderful) och en liten parmesantryffelröra som vi fick av Johans föräldrar. Dadlar! Älskar! Brukar äta med en klick jordnötssmör i! Jaha den här bilden kom på sniskan men så får det vara. I grönsakslådorna finns bara rödbetor, potatis som jag fick i ett bud från Svegro och en skrumpen liten pepparrotsbit. Tror jag. Skulle också kunna vara kålrot eller ingefära??? Mjölkfritt margarin står i en härlig liten aptitlig skål <3 Okej. Över till kylskåpsdörren. Senap, ketchup, sriracha, tomatpuré och lite akvavit! Allt man kan önska sig! Grönsaksbuljong, umamibuljong (min favvo), wasabi (säkert 3 år gammal, från förra läggan, äter aldrig wasabi) och några små gröna påsar som jag fick av min Kaliforniska svägerska Dana. Innehåller väl spirulina. Man ska ha dem i sin smoothie. Snuslåda. Kalibern har nån glömt här och den har fått agera paniksnus när jag har slut på Epok. Prillorna är dock torra och vidriga nu, men vad gör man inte. Zyn fick jag i ett bud. Gillar ej Zyn, för sött för min smak. Men nån annan som kommer på besök kanske gör. Nagellack och choklad ska finnas i alla kylar!!! Också en rest från min födelsedagsfest i september. Det bästa med att ha fest är all öl som folk glömmer kvar. Nu går vi till frysen. Frysen är jag inte stolt över. Det värsta med att jag är dålig på att stänga dörrar är följande: Har en hel istid där inne. Och frysta lingon (från Hälsingland mmm), haricoverts och fryst mango. Tortillabröd och bröd och bröd. Alltid bra att ha. En glass som nog inte mår så bra, för den har legat där ett tag, och massa ispåsar som jag gjorde till min fest som har fått ligga kvar. Tofu! Har lärt mig att man ska frysa tofu för att den ska bli extra god när den är marinerad. Styrkelabbet (av alla källor) skriver "Metoden är att frysa in tofupaketet. Då ändras texturen och tofun blir lite segare och mer hållfast, lite mer ”köttig” helt enkelt. Den tål dessutom att man pressar ut större delar av vätskan utan att den faller sönder och kan därmed absorbera din goda marinad ännu bättre. Den blir som en tvättsvamp! Tina ditt tofublock i en vattenbad eller genom att ställa den i kylen ett dygn innan. Skär du tofun i skivor innan nedfrysning går upptiningen givetvis snabbare. När tofun tinat, pressa ur vätskan som beskrivet längre upp i inlägget och doppa snabbt i en marinad." Det var allt. Berätta inte för min mamma.