MelanzaneburgareNi vet kanske att min favoriträtt är melanzane alla parmigiana. Well, ibland är man sugen på melanzane OCH hamburgare, tur då att Annie Månsson AKA Vegokäk har ett sådant recept i sin kokbok! Friterad aubergine, basilikamajonnäs, tomatsalsa och mozzarella. Jaharrå Fransk kycklinggryta med trattkantarellerNär jag och Johan var på smärtsamt vackra Colombe D'or i våras åt han en kycklinggryta med murklor som var så jävla god. Gräddig, smakrik, mustig, allt! Nu har han återskapat rätten ett par gånger här hemma och varje gång säger jag: det här är 10 av 10-gott. Jag tror typ man kan googla "fransk kycklinggryta" för att hitta ett snarlikt recept. Serveras med ris, haricoverts och persilja. Ratatouille med pannoumi och bönorNär jag gör ratatouille köper jag asmånga grönsaker (två auberginer, två zucchinis, två gula lökar, tre paprikor) och så steker jag dem ett tag. Tillsätter krossade tomater, vin, basilika. Kokar länge. Smakar upp med salt, peppar och tillsätter en hel burk kärnfria svarta kalamataoliver innan servering, plus extra olivolja. Senast serverade jag min ratatouille med stekt pannoumi. Bönorna har jag lärt mig av Alice och Aksel: det är sköljda stora vita bönor som man bara smakar upp med salt, olivolja, citronzest och parmesan. Så enkelt, så gott.Blev jättemycket ratatouille så dagen därpå åt vi den som pastasås. Korvstroganoff med ris och mammig salladVet ni vad en mammig sallad är? Det är bara en heeeelt vanlig sallad med gurka, tomat och kanske sockerärtor, som man dressar med massa balsamvinäger och olivolja. Har kommit in i en fas där jag vill äta det jämt. Så snällt och gott till vanlig mat, typ korvstroganoff. BurritoI förrgår lagade Johan burritos med chili, ris (smörigt med koriander och lime), svarta bönor, snabbpicklad silverlök och cheddarost. Pico de gallo, chipotlestekt majs och gräddfil på sidan av. Så smart att steka burriton sådär, då smälter osten och den stängs liksom ihop. Halloj KylskåpsrensJa, ibland är mat bara att steka överblivet ris och någon gammal fiskbit från frysen, tärna lite gurka och äta det med sked framför youtube.Har du lagat nåt kul på sistone? Berätta i detalj tack!Läs också:Maten vi lagar – från teriyakilax till ratatouilleMaten vi lagar – från tomatpaj till sommarsallad