Honey mustard-laxHär kommer ännu ett Mob-recept som jag har lagat. Så gott att marinera lax med honung och dijonsenap! I övrigt kändes den här rätten lite spretig, det var liksom en komponent för mycket. Riset är blandat med dill, färskosten är blandad med everything-krydda, gurkan och rödlöken är picklad och därmed väldigt söt. Nästa gång tror jag att jag gör en annan slags sallad och skippar dillen. På Mob heter receptet Honey Mustard Salmon with Dilly Rice & Everything Bagel Cream Cheese. Frikadeller i tomatsåsEn av mina favoriträtter. Har insett att det är godare att äta frikadeller med skedbar pasta, än med spaghetti. Det sprätter och skvätter så mycket! Johan har alltid parmesan, persilja och citronzest i sina köttbullar och det är underbart. Och alltid pelati-tomater som såsbas. DadelchokladbollarDet finns tråkiga trista "nyttiga" dadelbollar, och så finns det sådana som är goda på riktigt. Det här är dem! Jag köpte de saftigaste dadlarna jag kunde hitta och sedan blandade jag smeten helt enligt det här receptet (obs med smör i stället för kokosolja, det är avgörande). Ett perfekt mellis eller kvällssnack. GochujangpastaAndra gången jag lagar det här receptet den här månaden. Det är typ en variant på vodkapasta, men smaksatt med gochujang, massa lime, honung och koriander. En pasta med koreanska smaker. Love. På Mob heter receptet Sausage Gochujang Rigatoni men här finns det i videoform. Asiatisk varm kycklingsalladJohan lagade en så god rätt häromdagen som jag inte vet namnet på. Han kokade kyckling i en massa goda grejer (hoisin, sesamolja, soja med mera) och så blandade han ris med kål, gurka, lime och koriander. Chilimajonnäs till det. Keso- och avokadomackaJag har hittat tillbaka till den frukost/mellis som jag åt JÄMT under högstadiet och gymnasiet. Man mosar en halv avokado och blandar ihop den med ett par matskedar keso, och äter på rostat bröd eller på knäckemacka. Nu för tiden lyxar jag till det lite med citron också. Förr använde jag örtsalt, men det har jag inte hemma, så vanligt salt går bra. Här är en bild på samma macka men fotad 2008, när jag var fjorton. Serverat med Alkemisten och ett glas mjölk. <3