Hej och välkommen till julafton 2025! Vaknade här, i gästhuset hos mamma. God jul på er också, Arne och Andrev. Blev bjuden på fruktsallad med pepparkakor i, rostmackor med ost och marmelad, ägg och kaffe. Johan kände sig hängig stackarn, så han låg kvar och sov i stugan. Usch tycker så synd om alla som varit sjuka i jul. Jag grejade lite i köket medan mamma slog in de sista klapparna. Sol sol sol. Jag filéade apelsin vilket är en av mina hatgrejer att göra, matlagningsmässigt. Mötte upp min äldsta storebror och hans familj och tog en promenad. När vi kom tillbaka åt vi Calles gotländska saffranspannkaka. En tradition jag tar smockor för. Johan mådde lite bättre och löste korsord med Rosen i soffan. Jag hjälpte mamma och Calle att ta ett fotografi som Calle skulle skicka till sin brevvän. En britt han träffade på sin språkresa på Isle of Wight som tonåringar och som han haft kontakt med sedan dess. 🥲 Barnen skrattade HÖGT åt Kalle. Gapflabb. Jag och Johan blandade negronis (jag drack denna) och bjöd på krustader med skagen. Mamma gjorde någon slags bruscetta med kycklingpaté. Så småningom blev det dags för krubb. Gravad röding, en sill, två olika sallader, vildsvinsskinka med stekta äpplen, revbensspjäll, potatis, brysselkål, rotfruktsgratäng, knäckebröd och ostar. Jag gjorde salladen med fänkål, apelsin, pecorino och pistagenötter. Hade kunnat äta varje dag. Kommer knappt i några av mina klänningar nu, men hittade den här gamla. Märkligt att se hur kroppen förändras lite mer för varje dag som går. Men det är bara att åka med. Efter julklappsutdelning blev det efterrätt. Jag gjorde samma som förra året, kardemummapannacotta med fruktsallad i kryddig lag. Recept här. Pannacottan får stelna i sådana där stora silikonformar som är gjorda för is. Så himla god efterrätt faktiskt. Tips till nyårsafton! Vet ni vad jag längtar efter? Att kunna ta ett jävla glas vinLäs också:De bästa böckerna jag läste 2025